Blog – Wat u van Planningssoftware voor projecten kunt verwachten

 Planningssoftware voor projectmatig werkende productiebedrijven

Het plannen van projecten is een uitdaging maar zeker als het gaat om het plannen van projecten in een productieomgeving. Niet alleen de juiste mensen moeten op de juiste tijd op de juiste plaats zijn  maar ook materialen moeten op tijd worden besteld en geleverd. Zodat u op tijd kunt leveren aan uw klant. Planningssoftware kan hierbij helpen. 

Capaciteitsplanning per afdeling per week

In Profity ERP kan in en vroeg stadium de gewenste capaciteit per project worden ingepland. In eerste instantie gebeurt dat meestal vrij grof, bijvoorbeeld per afdeling/per week. Ieder project heeft zijn eigen planning. Alle ingeplande projecten worden per afdeling/per week opgeteld zodat in één oogopslag duidelijk is in welke weken er bij welke afdelingen overbezetting of onderbezetting is.  Zo kunt u bovendien vaststellen hoeveel ruimte er nog is voor nieuwe projecten. Projecten kunt u eenvoudig naar voren of naar achteren schuiven om zodoende optimaal van uw capaciteit gebruik te maken.

Capaciteitsplanning per medewerker per dag

Als een project daadwerkelijk moet worden uitgevoerd, dan is het gewenst om in de productie en bij de montage het werk goed te verdelen over de beschikbare ploegen. Of extra ploegen in te zetten als dat nodig is. Met de medewerker/dagplanning kunt u het werk voor bijvoorbeeld de volgende week eenvoudig toewijzen aan medewerkers of ploegen. En daarna schuiven als dat nodig is.

Elementenplanning

Omdat de bouw steeds meer just-in-time gaat werken, wordt het just-in-time aanleveren op de bouw steeds belangrijker. Niet meer op weekniveau maar op dagniveau en soms zelfs op uurniveau. Met de elementenplanning van Profity Prefab kunt u op element of merk nauwkeurig gaan plannen. Uitgangspunt is wanneer een element of merk op de bouw moet zijn. Als u de te leveren elementen of merken op een bok levert dan kan Profity u ondersteunen bij het plannen van de bokken, zodat de elementen of merken er in de juiste volgorde op staan. Vervolgens plant u alle voorgaande stappen in (transport, expeditie, productie, inkoop). De elementenplanning stelt u in staat de complete flow van een individueel element te plannen en te volgen. Specifiek voor de prefab betonindustrie beschikken we over geavanceerde productieplanning rekening houdend met bijvoorbeeld de optimale indeling van de tafels.

Verschillende implementaties van planning

Ieder projectmatig werkend productiebedrijf werkt anders. Maar we hebben ook ontdekt dat de planningsprincipes vaak hetzelfde zijn. Het implementeren van planningssoftware is daarom welk maatwerk maar we realiseren deze implementaties vaak op basis van onze standaard software. Daarbij kunt u dankbaar gebruik maken van de oplossingen die wij eerder met onze klanten bedachten en realiseerden.

Planningssoftware voor Staalbouw, Gevelbouw en Prefab Betonproductie

De planningssoftware van Profity is ontwikkeld voor projectmatig werkende productiebedrijven. Onze klanten zijn vaak toeleveranciers voor de bouw. Toeleveren aan de bouw betekent vaak een vaak wisselende planning. Wijzigingen treden vaak op de korte termijn op. Door externe invloeden zoals het weer gaat de planning vaak schuiven. Dit stelt bijzonder eisen aan de eenvoud waarmee een planning moet kunnen worden aangepast. In Profity is daarom de gebruiker de baas. Hij bepaalt de planning en de planningssoftware ondersteunt daarbij.

Meer weten over de planningssoftware van Profity? Neem gerust contact met ons op.

Contact