Of uw organisatie een projectmatig werkend productiebedrijf is of projectmatig werkende dienstverlener, Profity ERP biedt alle functies om grip te krijgen op uw projecten in alle facetten van uw onderneming. Profity ERP is ontwikkeld in nauwe samenwerking met onze klanten. Dankzij hun kennis en ervaring is Profity ERP gebouwd voor de dagelijkse praktijk van een projectgestuurde organisatie: krachtig in functionaliteit maar eenvoudig in gebruik. Profity ERP ondersteunt daarbij onder meer de volgende functies (klik op het schema voor een grotere weergave):

Profity ERP Overview

Verkoop

Goed relatiebeheer geeft u meer grip op uw verkoopresultaat. Profity ERP geeft u inzicht in de status van verkoopkansen bij bestaande en nieuwe relaties. Opvolging van contacten en offertes wordt eenvoudig. U krijgt beter inzicht in de opdrachten voor de komende maanden. Ook krijgt u meer grip op de performance van uw verkoopafdeling. Profity ERP ondersteunt daarbij met de volgende functies:

Relatiebeheer – Activiteitenbeheer – Aanvragenbeheer – Verkoopbeheer- Verkooprapportage

Documenten

Profity ERP biedt u de mogelijkheid alle documenten die nu overal in uw organisatie op verschillende plaatsen al dan niet digitaal worden bewaard, centraal op te slaan. Zo vindt u documenten eenvoudig terug en kunt u ze eenvoudig delen met iedereen in de organisatie. Denk hierbij aan offerteaanvragen, offertedocumenten, getekende opdrachtbevestigingen, certificaten, e-mails, presentaties, spreadsheets etc.

Calculatie

Met Profity ERP wordt calculeren van offertes en projecten eenvoudiger, nauwkeuriger en bespaart u tijd. Met calculatiewizards maakt u slimme calculaties mogelijk op basis van rekenregels en normen. Zo werkt u niet alleen veel sneller, ook gaat iedereen op dezelfde manier calculeren. Profity ERP ondersteunt de volgende functies:

Artikelbeheer – Artikelnormen – Calculatiebeheer – Calculatiewizards – Voorcalculatie

Offertes en opdrachten

Met Profity ERP maakt u niet alleen de offertecalculatie maar ook het offertedocument en de opdrachtbevestiging. Snel, eenvoudig en foutloos. Bovendien heeft u met Profity ERP eenvoudig toegang tot alle verkoopcalculaties en verkoopdocumenten. Profity ERP ondersteunt de volgende functies:

Offertegeneratie – Offertebeheer – Opdrachtbeheer

Financieel

Profity ERP is niet alleen een compleet Project ERP pakket. Met Profity ERP beschikt u ook over een volledig geïntegreerde financiële administratie. U hoeft zich dus geen zorgen te maken om de koppeling tussen twee verschillende pakketten of administratieve verschillen tussen uw projectadministratie en uw financiële administratie. Iedere boeking op een project is onmiddellijk een boeking in uw financiële administratie. Profity ERP bevat ook een complete debiteuren- en crediteurenadministratie inclusief aanmaningen, betalingen en kostenplaatsen. Kenmerkend voor projectmatig werkende bedrijven is de facturering van termijnen en het belang van een zuivere administratie van de financiële onderhanden werkpositie. Profity ERP ondersteunt daarbij met de volgende functies:

Financiële administratie – Debiteuren – Kredietlimieten en verzekeringen – (Termijn)facturering – Crediteuren – Financieel onderhanden werk – Financiële rapportage

Engineering / Werkvoorbereiding

Het ideaalbeeld van Profity voor u is een “invoerloos ERP”. Wij streven ernaar alle informatie in Profity automatisch tot stand te laten komen via integraties of het automatisch verwerken van digitale documenten. In de engineerings- en werkvoorbereidingsfase bieden we koppelingen met CAD- en calculatiepakketten waarin de materialen volledig worden gespecificeerd. Zo hoeft u deze niet nogmaals in Profity ERP in te voeren. Gecombineerd met prijsbeheer beschikt u in Profity ERP met minimale inspanning over de juiste input voor inkoop, voorraad en capaciteitsplanning.

Prijsbeheer – Koppeling CAD/Tekla/3D/LogiKal – Materiaalspecificatie

Projectrealisatie

Het hart van Profity ERP is bieden van grip op de realisatie van projecten. Hiervoor biedt Profity alle denkbare functionaliteit op zowel logistiek als financieel gebied. Ons doel is u zoveel mogelijk inzicht te bieden met zo min mogelijk administratieve inspanning. Profity ERP ondersteunt daarom de complete ondersteuning voor projectmatig werkende bedrijven, zonder de overbodige functies van de standaard ERP-pakketten:

Projectbegroting – Inkoop – Voorraad – Vrachtbrieven – Werkbonnen – Materiaalbonnen – Digitale verwerking Orderbevestiging/Pakbon/Factuur – Medewerkersbeheer – Capaciteitsplanning – Medewerker/dagplanning – Urenregistratie kantoor/werkplaats/mobiel – Onderhanden werk – Machine- en gereedschappenbeheer

Projectevaluatie

Ieder project loopt anders dan gepland. Elk project is uniek en in nooit volledig voorspelbaar. Maar ieder project biedt waardevolle ervaring die kan dienen als input voor volgende projecten. Daarom biedt Profity ERP de volgende daarvoor belangrijke functies zodat uw volgende project nog beter in de grip komt en leidt tot een nog betere marge.

Faalkostenregistratie – Nacalculatie – Controle calculatienormen – Managementrapportage

 

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van Profity ERP voor uw organisatie? Neem contact met ons op.